lördag 14 november 2009

Väntade resultat.....

Så nu har den första playoff matchen utav 2 spelats klart.

Ryssland-Slovenien 2-1

Bilyaletdinov gjorde 2mål det första i 40minuten och sen det andra i 52minuten. Inget oväntat resultat direkt men det borde blivit fler ryska mål. Ryssarna spelade ut Slovenerna i långa stunder av matchen men i den 88minuten reducerade Slovenien genom Pecnik. Det målet kan betyda ganska mycket nere i Maribor på onsdag. Men jag tror ryssarna går till VM.

Grekland-Ukraina 0-0

0-0 är ett resultat som gynnar Ukraina inför returen i Donetsk. Jag tycker Grekland borde gjort nåt mål i den här matchen i all fall. Men här tror jag att Ukraina går till VM.

Irland-Frankrike 0-1

Det var en sådär match fransmännen spelar ingen rolig fotboll i det här kvalet och det gjorde dom inte i den här matchen heller. I den 72minuten så skjöt Anelka matchens enda mål via Sean St Ledger ben. Frankrike tog en mycket viktig bortaseger. Men det saknas nått i Franrikes spel, jag vet inte riktigt vad men dom bör göra fler mål. Frannrike går till VM tror jag.

Portugal-Bosnien 1-0

Bruno Alves nickade in 1-0 i den 31minuten. Bosnien var närma på slutet 2 stolpträffar så det kanske borde blivit 1-1?!. Nu väntar retur i Zenica på onsdag Bosnien har gjort 16mål på hemmaplan i kvalet så ett målkalas här för hemmalag kan det bli. 50/50 chans här tycker jag om vem som ska gå till VM.

Men nu håller jag tummarna för att Uruguay ska vinna senare i natt så jag vinner lite pengar. Ciao

15 dagar kvar till El Clasico.....

Jag hoppas att Messis formsvacka hinner gå bort så fort som möjligt. Dåliga avslut och många felpass har det varit sen han kom tillbaka till Barcelona efter vinsten mot Uruguay. Men som sagt jag hoppas att den formsvackan tar slut till mötet borta mot Athletic Bilbao nästa helg.

Zlatans form kan man inte klaga på, klacken senast var ju just sånt man vill se från han. Jag tror att han kommer vara en av dom bästa spelarna på plan i El Clasico. För såna där klackar kommer ju lura Pepe och Raul Albiol upp på läktaren och förvirra försvaret. Så jag hoppas på minst 1 mål från han. (gärna fler)

Henry form har varit lite sådär, men han har ju varit borta en hel del pågrund av skada. Matchtempot har därför inte varit det bästa kanske. Men han gjorde sitt första mål i La Liga för helgen mot Mallorca så det ser bra ut.

Pedro har varit väldigt bra i höst med mål både i La Liga och Champions League. Skjuter bra med båda fötterna så om Henry är skadad eller inte spelar så bra mot Athletic nästa helg så kanske Pedro borde få chansen i El Clasico.

Nu får det räcka med skrivandet för nu blir det playoff fotboll på Unibet. Ryssland mot Slovenien och senare ikväll Spanien mot Argentina. Irland mot Franrike sen också.